Contacten in Google Maps

Huh? Contacten sla je bij Google toch in de app Contacten op?

Ja, dat is wel zo. Google Contacten is een handige app omdat je bij deze contactgegevens veel extra informatie kunt opslaan. Nadeel is wel dat je deze gegevens zélf moet bijhouden. Voor sommige contacten is het handiger om deze op te slaan in Google Maps. Dan hoef je deze gegevens nooit meer zelf te onderhouden en kun je na het opzoeken meteen vanuit Maps; telefoneren, een bericht sturen of een route opvragen waarbij je meteen gewaarschuwd wordt indien je buiten openingstijden zou aankomen.

Contacten opslaan in Google Maps

Dit is vooral handig voor al jouw zakelijke contacten, leveranciers, zorgverleners (tandarts, huisarts, apotheek, etc). Van deze contacten hou je meestal toch geen verjaardagen en andere gegevens bij. Een notitie kun je toevoegen zodat je bijvoorbeeld de naam van jouw contactpersoon kunt opslaan. Helemaal makkelijk is dat je de opgeslagen contacten kunt delen met anderen, bijvoorbeeld jouw partner.

Zo kun je het aantal contacten in jouw Contacten-app terugbrengen en hoef je je geen zorgen te maken om de actualiteit van de gegevens. Probeer het zelf maar eens uit aan de hand van het voorbeeld hieronder.

Voorbeeld

Ik wil mijn Skoda garage opslaan in een lijst 'Contacten John' en deze lijst delen.

Contact Opslaan

  1. Zoek in Google Maps jouw contact. In dit voorbeeld de Skoda garage.

  2. Klik op 'Opslaan'

  3. Kies een lijst of maak een 'Nieuwe lijst'


Voortaan zie je dat dit contact is opgeslagen (zie ronde icoontje naast Route).

Contact opvragen

Klik in Google Maps op het hamburgermenu (drie liggende streepjes).

Vervolgens selecteer je 'Mijn plaatsen'.

In dit voorbeeld klik op 'Contacten John'.

Notitie invoegen

Voeg notitie toe door op blauwe tekst 'Notitie toevoegen' te klikken.

Tik op 'Klaar'.

En de notitie verschijnt voortaan (alleen voor jou) bij het contact.

Deel de lijst met Contacten

Je vindt 'Delen' onder de drie puntjes achter de naam van jouw lijst of via het deel-icoontje boven in het paneel als je je lijst hebt geopend.

Bij het delen van een lijst zijn er drie opties. De optie 'Gedeeld' betekent dat uitsluitend de personen die van jou de link krijgen, deze lijst kunnen zien.

Stel ik stuur jou de link van mijn lijst, dan krijg je deze lijst te zien én is er een blauwe tekst 'VOLGEN' waarop je kunt klikken om de lijst op te nemen in jouw overzicht 'Mijn plaatsen'.

In 'Mijn plaatsen' scroll je naar beneden jouw eigen lijsten om de lijsten te vinden die je volgt.