Cloud werken

Werken in de Cloud

Werken in de 'Cloud' is niet meer weg te denken. Steeds meer apparatuur maakt gebruik van programma's en gegevens opgeslagen in de Cloud. Sommige computers zijn daarop al volledig ontworpen en ingesteld en hebben om die reden geen eigen harde schijf meer voor opslag van gegevens en programma's.

Welke Cloud is voor u geschikt en hoe zit het met de veiligheid?

John kan u adviseren en e.e.a. toelichten. John heeft veel ervaring met Google en Apple Cloud toepassingen. Ook is John bekend met GSuite for Non-Profits en kan u assisteren bij de inrichting en het beheer.

Ook voor particulieren valt er veel te winnen met een goed doordacht concept voor het werken in de Cloud. Omdat het werken in de cloud een andere gedachtengang vraagt raad ik ook aan mijn blog in de gaten te houden voor tips omtrent dit onderwerp.

Cloudservices door John Verschragen

Advies en implementatie

Voor particulieren en kleine en middelgrote bedrijven.

John maakt uitsluitend gebruik van Google services voor email, opslag tekst en beeldbestanden. Door Gmail en Google Drive slim in te richten kan lokale opslag van bijlagen voorkomen worden en zijn alle documenten voortaan via alle op internet aangesloten apparaten toegankelijk.

Teksten, formulieren, spreadsheets, presentaties, etc. maar ook onder andere facturen, eigen briefpapier etc. worden in de cloud opgeslagen en kunnen benaderd worden via het internet. U bepaalt zelf wie de documenten mag bewerken, bekijken of voorzien van commentaar. In principe hoeft u documenten nooit meer als bijlage te verzenden. Mocht dit toch gewenst zijn kun u zelf het formaat kiezen (o.a.: .doc, .txt, .pdf) waarin het verzonden wordt.

Google Services zijn voor particulieren (tot een bepaalde hoeveelheid opslag) gratis en voor bedrijven zijn er verschillende prijsmodellen.

UURTARIEF

Alle werkzaamheden, inclusief aanpassingen media, worden verricht op basis van urenregistratie en verrekend á € 57,- per uur.

Voor particulieren en non-profits kunnen andere tarieven gelden. Neemt u hiervoor contact op via dit formulier.