Digitale services

Vertrouwd en Zeker!

Ik maak je digitale wereld simpeler.

Dan ga je sneller werken, minder betalen en raak je nooit meer iets kwijt.

Websites maken

lees verder...

Foto's scannen

lees verder...

Nieuwsbrieven

lees verder...

Waarom moeilijk als het makkelijk kan?

Dit is mijn motto. ICT is een hulpmiddel en hoewel dit soms uit beeld raakt; het is er voor om ons leven aangenamer en makkelijker te maken.

We gebruiken allerlei apparatuur, vele programma's en appjes, deels op onze eigen apparaten, deels in de cloud. Soms raak je het overzicht kwijt en in het ergste geval zelfs documenten of andere content.

Tijd om je digitale omgeving op te schonen en duidelijke, korte werkprocessen te creëren. John helpt je via een traject op maat aan een hardware onafhankelijke manier van werken gebaseerd op het ecosysteem van Google. Minder apps, minder kosten, volledig in de cloud en te gebruiken met elke smartphone, computer of chromebook.

De technologie ís er om het jou gemakkelijk te maken!

Keuzes maken

Hét geheim van een efficiënte werkomgeving is; kiezen!

Vergelijk het met het kopen van een auto. We kiezen een bepaald merk en een bepaald type op status, betrouwbaarheid, prijs, comfort en functionaliteit. We weten niet altijd precies hoe de techniek werkt maar we kunnen er wel mee omgaan. De techniek in de auto is naadloos op elkaar afgestemd. Dat draagt bij aan de betrouwbaarheid en maakt onderhoud snel en goedkoop.

Denk nu even aan een BMW met een Ford motor, een Chrysler versnellingsbak, Volvo stoelen en een Navigatiesysteem van Alfa Romeo.

Denk je dat een garage blij wordt als je deze aanbied voor onderhoud? Heb je er vertrouwen in dat deze auto het lang doet zonder problemen?

Eco-systeem

Een efficiënte ICT werkomgeving bestaat uit onderdelen die goed op elkaar zijn afgestemd. In de periode achter ons werd deze keuze vaak bepaald door de keuze van computer; Microsoft, Apple of Linux. Hardware leveranciers (telefoons, computers, tablets, etc) proberen door programma's en appjes aan te bieden jou zoveel mogelijk te binden aan gekozen hardware. Consumenten en bedrijven zijn niet altijd trouw aan hardware leveranciers. Het gebruik van een Windows computer (Microsoft) en een iPhone telefoon (Apple) levert dus meteen al een uitdaging op; synchronisatie van mail en contactpersonen tussen Outlook op de computer en Mail en Contacten op de telefoon.

Om gebruikers niet te veel te frustreren bieden hardwarefabrikanten soms programma's van andere leveranciers aan die geschikt gemaakt zijn voor hun hardware. Deze programma's moeten dus in ontwikkeling afgestemd blijven met de afzonderlijke verbeteringen op beide platforms. De gebruiker moet intussen van beide platforms kennis bijhouden. Met een keuze voor een Apple computer en een Apple telefoon zou je dus minder kennis hoeven te vergaren, geen synchronisatie van gegevens moeten instellen, en verzekerd zijn van een betrouwbare werking, nu en in de toekomst.

Google is een leverancier die vanaf het begin zich heeft gefocust op functionaliteit. Google richt zich op de cloud en via het programma Chrome kunt u alle programma's gebruiken én uw eigen bestanden aanmaken en bewerken. Het programma Chrome en de appjes van Google werken op alle systemen, dus zowel die van Microsoft, Apple en op alle merken telefoons. Kies je voor het eco-systeem van Google dan hoef je dus minder kennis op te bouwen (c.q. bij te houden), hoef je geen gegevens te synchroniseren en heb je waar dan ook nadat je bent ingelogd bij Google, al jouw gegevens en bestanden bij de hand. Het lijkt een voor de hand liggende keuze. Let op, de verleiding om toch weer een 'handig' appje te installeren op je telefoon loert altijd om de hoek. Vraag je voordat je dit doet eerst even af - hoe zou ik dat met een Google appje doen? Vaak blijkt dat de geboden functionaliteit al binnen het systeem van Google mogelijk is.

Heb je bij het bovenstaande niet eerder stilgestaan? Heb jij inmiddels twee of meerdere cloud-drives in gebruik? Staan jouw foto's op meerdere plekken? Gebruik je Windows, IOS en Android alle drie? Gebruik je een emailadres van jouw internetprovider? Wil je met een Chromecast aan de slag? Dan wordt het tijd om jouw ICT omgeving te vereenvoudigen en een keuze te maken voor een ecosysteem. Mijn keuze heb ik jaren geleden gemaakt voor Google en dat bevalt me tot op de dag van vandaag prima.