Wijkvereniging

John Verschragen heeft jarenlange ervaring met het opzetten van websites voor wijkverenigingen. De specifieke kenmerken van een wijkvereniging en de rol die een wijkvereniging heeft stelt bepaalde eisen een succesvolle en duurzame oplossing met betrekking tot de communicatie met bewoners, bedrijven en instellingen in de wijk.

Op de pagina's welke in de navigatie te vinden zijn onder 'Wijkvereniging' kun je lezen over mijn ervaringen met Wijkverenigingen en de oplossingen die ik daarvoor bedacht heb. De eerste pagina vind je hier. Uitgangspunten hierbij zijn:

  • Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? (belangrijke vraag die bij mij altijd bovenaan staat ;-)
  • De digitale omgeving moet voldoen aan moderne eisen op het gebied van veiligheid en privacy
  • Is de omgeving makkelijk te onderhouden? (technische kennis, applicatiekennis)
  • Kunnen redacteuren met minimale technische kennis, makkelijk bijdragen aan de inhoud?
  • Cloudwerken is dé oplossing om te voorkomen dat documenten, bestanden en gegevens van burgers op privé computers van vrijwilligers (achter)blijven. Het is ook een oplossing voor een naadloze overdracht bij opvolging van bestuurs- en commissieleden. Hoe doe je dat en brengt dit extra kosten met zich mee?
  • Een bureau een flitsende wordpress-site laten maken is verleidelijk maar wat is de jaarlijkse inspanning en wat zijn de jaarlijkse kosten voor onderhoud, contentverzorging en wie houdt die kennis bij?
  • Hoe mooi zou het zijn als de content voor communicatie direct gepubliceerd kan worden uit de omgeving (cloud) waarin het samen gemaakt is?

Met deze voorstelling van ideeën en oplossingen beoog ik een inzicht te verschaffen hoe je een duurzame werk- en publicatie omgeving bouwt voor een wijkvereniging of buurtorganisatie. Vanzelfsprekend kun je zelf deze ideeën toepassen op willekeurige andere verenigingen. Onderaan de pagina's tref je een discussiegroep aan waarin je vragen kunt stellen of tips kunt geven aan (beheerders van) wijkverenigingen.