Familie Fotoboek

Fotoboek in de kast

Foto's zijn er voor om bekeken te worden. Ik ben opgegroeid in een tijd waarin foto's met een fototoestel werden gemaakt. Eerst met een zwart-wit rolletje en later met kleuren rolletjes in het toestel. Deze rolletjes gingen naar een ontwikkelcentrale die van de negatieven positieve afdrukken maakte. Eenmaal thuis werden deze foto's zorgvuldig in fotoalbums geplakt. Dit album werd door het gezin, familie en vrienden één keer bekeken en vervolgens belandde het album in een kast.

Foto's online

We leven nú in een tijd waarin iedereen de hele dag een beeldscherm bij zich draagt en de schermen thuis zijn in de meeste gevallen ook op internet aangesloten. Het is dus tijd dat we de foto's online brengen opdat ze overal, op zowel mobiele schermen als op grote TV-toestellen, bekeken kunnen worden.

Thuis hebben we onze oude TV middels een Chromecast verbonden met het Internet. We kijken niet zo vaak TV maar hij staat wel vaker aan! Dan draait Google automatisch de door mij geselecteerde albums als een soort diashow af en dan genieten we weer van die momenten. Of we verbazen ons over foto's waarvan we inmiddels waren vergeten dat ze bestonden.

Familie album

In 2018 ben ik begonnen de fotoalbums, de zakjes negatieven, de dia's en de foto's van mijn familie te digitaliseren. Nu in 2021 is mijn familie klaar en begin ik aan het digitaliseren van de familie van Ella.

Als je mij wat beter kent dan weet je dat ik het niet zo op heb het (gratis) werken voor Social Media bedrijven. Ik schrik regelmatig als ik verneem wat mensen hier allemaal op publiceren en delen. Ik hoop dat ik de dag niet zal meemaken dat deelname aan Social Media min of meer verplicht wordt om deel te kunnen nemen aan onze samenleving. Ik hou zichtbaarheid van de foto's dus liever beperkt tot de betreffende familieleden en directe vrienden.

Om het familie album binnen gesloten kring te publiceren heb ik voor een tweetrapsraket gekozen;

  1. Openbare website voor aanmelding
  2. Besloten website voor familieleden

Website 1. wordt openbaar gedeeld. Zo bereiken we zo veel mogelijk familieleden. Familieleden melden zich via een webformulier op de openbare website aan en na verwerking krijgen zij toegang tot een speciale website met daarop de fotoalbums.

Klik op de foto om de Openbare website te bekijken.

Ik vind het een leuke klus, leer veel over mijn familie en ben er van overtuigd dat er familieleden zijn die er net zoveel plezier aan beleven als wij thuis.