Nieuwsbrieven

Op een eenvoudige manier met nieuwsbrieven aan de slag?

Het geheime wapen

Je hoeft niet altijd meteen aan een website te beginnen om klanten te werven. Een goede nieuwsbrief kan in vele gevallen nét zo goed werken.

Natuurlijk, je zult dan een plannetje moeten hebben en je zult over emailadressen moeten beschikken (plus toestemming) of op plekken aandacht moeten vragen aan bezoekers om zich te abonneren op jouw nieuwsbrief.

Vaak is dat makkelijker dan je denkt.

Iets te vertellen?

Wil je dan wachten totdat iemand jouw website bezoekt? Of wil je het nieuws bezorgen in zijn/haar inbox?

Of het nu tekst, een podcast of een filmpje betreft - alle vormen van content kunnen ook in een mooie nieuwsbrief opgenomen worden en afgeleverd worden in de mailbox van abonnees.

Nieuwsbrief promoten

Het mag dan onmogelijk lijken om zonder een eigen website een nieuwsbrief te promoten maar wat dacht je van Google Mijn Bedrijf? Hiermee maak je gratis een Google Maps vermelding, Google Search vermelding, nieuwsartikelen (die gevonden worden in Search) en een plek creëert waar klanten beoordelingen achter kunnen laten? En dat allemaal zonder kosten voor een domein of hosting?

Dit, in combinatie met een paar social media kanalen, die je misschien al gebruikt, zijn vaak voldoende om jouw nieuwsbrief onder de aandacht te brengen en abonnees te werven.

De goede koers is niet altijd een platgetreden weg.