Google Collections

Wat kan ik er mee?

Google Collections kun je hier vinden: https://www.google.com/collections

Momenteel ben ik Google Collections op twee plekken tegengekomen:

Zo te zien is deze functie nog niet geheel uitgewerkt. Zo kun je op de pagina https://www.google.com/collections jouw collecties niet openbaar delen (vindbaar in search). Je kunt hier jouw collecties met personen delen of met 'iedereen met de link'. Dit laatste betekent dat de link die je aanmaakt door jou (of door anderen) doorgegeven kan worden. Met die link kun je een collectie bijvoorbeeld delen via jouw website of blog.

Op Google Maps (waar je alleen collecties (hier 'Lijstjes' genoemd) met plaatsen kunt zien, kun je de lijstjes wél openbaar delen.

Voorbeeld van een van mijn lijstjes in Maps.

Collecties in Google Maps

In Google Maps kun je lijstjes aanmaken waarin je plekken kunt opslaan. Heel handig tijdens de voorbereiding van een reis en tijdens een reis om er naartoe te navigeren.

Stel je voor je wil een keer de bibliotheek in Coimbra bezoeken. Dan zoek je deze op in Google Maps en klik je op 'Opslaan'. Je kunt vervolgens een nieuw lijstje maken (bijvoorbeeld 'Portugal') of je slaat het op in de standaardlijst 'Wil ik heen'.

Ben je in Portugal, kun je in Google Maps via het hamburgermenu (de drie liggende streepjes) 'Mijn Plaatsen' tikken en je lijst opzoeken om al jouw plekken in Portugal te vinden.

Eventueel deel je deze lijst met je reisgenoten en sta je ze toe plaatsen toe te voegen. Op deze manier kun je voor en tijdens je reis optimaal gebruik maken van Google Maps!

Collecties in 'Wat kan ik kijken'

Google heeft een hele handig functie om films en series te vinden. Indien je onder 'Services aangeeft over welke abonnementen je beschikt zie je meteen of je het beschikbaar is in jouw abonnement. Super!

In Google Search tik je in: 'Wat kan ik kijken'. Je krijgt dan een overzicht en je kunt selecties maken op soort, series of films en je kunt jouw services aangeven onder de knop 'Services'.

Onder het bladwijzer-icoontje kun je een film toevoegen een een collectie of lijstje. Dit lijstje kun je een naam geven; nog te kijken. Zo kun je op één plek films en series zoeken en zien waar deze te zien is.

In Collecties kun je dit lijstje met jouw huisgenoten delen en zo een kijklijstje bijhouden.

Twitter dit artikel

Vragen of opmerkingen?