Nieuwe Website

op oud domein en afscheid van Blogger

Eerste website voor huizen in Blogger:

https://www.dominican.property

Eerste website op subdomein voor grondstukken in Google Sites:

https://land.dominican.property

Nieuwe website gecombineerd; huizen en grond. Beiden in één website in Google Sites:

https://www.dominican.property

Nieuwe website op hetzelfde domein

De factor tijd heeft zijn invloed op het ware leven. Dit geldt ook voor de digitale wereld. Wat tien jaar geleden nog makkelijk leek is nu complex.

Voor Dominican Property had ik 10 jaar geleden een website gemaakt voor huizen te koop in de Dominicaanse Republiek in Blogger. Dit was destijds een behoorlijk ontwikkelde blogtool van Google. Een gereedschap waarmee ik het wel aandurfde om mijn klant mee te belasten en de klant aan kon leren zelf wijzigingen aan te brengen.

Vier jaar geleden wilde de klant naast huizen een een aparte site voor het aanbieden van grondstukken. Er werd besloten dit op een subdomein te doen.

Op dat moment had Google haar oude Google Sites (Aangeduid: Klassieke Google Sites) vervangen door een splinternieuwe, geheel herziene versie. Deze New Google Sites is zo verbluffend eenvoudig en snel dat we besloten de website voor grond, op het subdomein, met dit nieuwe systeem Google Sites te maken.

Services om website aan te koppelen:

  • Google Analytics

  • Google Search Console

  • Vermelding op Google Maps

  • Google Adsense en Google Ads

  • Google Tag manager

  • YouTube

Een website staat nooit lang alleen op internet

De eigenaar of beheerder zal zelf snel koppelingen aanbrengen met verschillende services om de website beter vindbaar te maken, te kunnen adverteren, geld te verdienen met weergaven op YouTube of de website via Google Maps te kunnen vinden.

De website is dan al behoorlijk 'verknoopt' in de digitale wereld. Vervolgens gaan allerlei relaties, vrienden, media links opnemen of vermelden waardoor er nog meer verknopingen ontstaan. En uiteindelijk zit is de site helemaal opgenomen in het web. Vandaar de aanduiding 'Website'.

Tja, en toen was het al weer complex. Niet omdat Blogger complex was. Niet omdat de nieuwe Google Sites complex is maar omdat de klant is opgezadeld met twee systemen en dát wil je natuurlijk niet. Bovendien is nu de ervaring dat het plaatsen van een website op een subdomein in eenvoudige producten als Blogger en Google Sites niet gunstig is voor de vindbaarheid van de website onder het subdomein.

Durf te vereenvoudigen!

We hebben de knoop doorgehakt en hebben nu één website gemaakt mbv Google Sites. Een website voor het aanbod van huizen én grond op het domein www.dominican.property.

Dit kun je echter niet 'live' zetten zonder eerst de blogger site en het subdomein te ontknopen uit het web. Dát is best een lastige klus. Laat je echter niet ontmoedigen - het is het waard!

Uiteindelijk heeft de klant (en de eventuele beheerder/ontwerper) te maken met één zeer eenvoudig systeem waardoor de klant snel zelf wijzigingen kan aanbrengen en voor een beheerder of iemand die content verzorgd werkt het supersnel (dat brengt dan weer zeer lage kosten met zich mee).

Nieuwe technologie maakt vereenvoudiging mogelijk. Door echter technologie te stapelen wordt de digitale wereld steeds complexer.

Mijn tip:

Wordt een nieuwkomer!

Bestudeer nieuwe technologie en bekijk hoe je hier mee om zou gaan als je blanco zou beginnen. Zijn de voordelen groot? Schroom dan niet om afscheid te nemen van oude technologie, blijf deze niet achter je aanslepen anders schenk je jouw markt aan de nieuwkomers. Wordt zelf een nieuwkomer en maak gebruik van je voorsprong in kennis en ervaring met modernste, eenvoudigste, technologie.